DI Digital: Marie, medgrundare & CEO på Beleco

En första sådd-runda på 1,6 miljoner och tunga investerare. Vår CEO Marie träffade Di Digital.

(Artikel publicerad av Di Digital, 20 september 2017)

Beleco vill att vi ska hyra möbler istället för att köpa. Nu tar namnkunniga investerare plats i styrelsen. ”Vi har fått ett extremt bra kompetenstillskott”, säger Marie Rudenstam, vd på Beleco.

Designtech-företaget Beleco har avslutat en första såddrunda på 1,6 miljoner kronor.

Bland investerarna finns Anders Göransson på Soläng Invest), Anna Ljungbergh på Propel Capital, Simon Josefsson som tidigare investerat i It-säkerhetsbolaget Yubico och det före detta hockeyproffset Mattias Weinhandl.

”Sex av tio svenskar väljer att slänga sina möbler när man tröttnat på dem. Att det dessutom sker 1,2 miljoner flyttar per år i Sverige visar på potentialen för streamad inredning”

 

Vi har fått ett extremt bra kompetenstillskott med de investerare som valt att gå in nu.
Förutom att bidra med kapital så går flera av de namnkunniga investerarna in i Belecos styrelse.

“Den första rundan är tänkt att ta oss till marknaden. Men vi har dessutom fått ett extremt bra kompetenstillskott i och med de investerare som valt att gå in nu i ett tidigt skede. Vi är väldigt nöjda”, säger Marie Rudenstam, VD och en av grundarna till Beleco.

Det finns potential för streamad inredning.

Beleco kallar tjänsten “Design on demand”. För fem procent av möbelns pris per månad kan kunden hyra sina möbler istället för att köpa. Idén föddes när Marie Rudenstam skulle återlämna sin tjänstebil.

Som ett första steg kommer tjänsten vara tillgänglig för stockholmare. Men enligt Marie Rudenstam är affärsmodellen lätt att skala upp tack vare sin enkelhet och att företaget inte sitter på stora lager. Redan inom några år räknar företaget med en europeisk expansion.

I februari 2018 planerar företaget att avsluta en andra investeringsrunda.