Mimmi Blomqvist, Beleco, konst, konstnär, hyr konst

Konst i fokus: Mimmi Blomqvist

Konstnären Mimmi Blomqvist målar uttrycksfulla tavlor i akvarell och tusch med inslag av organiska detaljer som riktiga blommor och blad. Hennes tavlor passar in i de flesta miljöer och drar blickarna till sig. Vi är stolta över att erbjuda en uppsättning tavlor i begränsad upplaga via Beleco. Mimmis motiv finns även som mobilskal för iphone 7.

Hej Mimmi! Hur länge har du varit konstnär?

Jag har varit verksam som illustratör och konstnär i många år. När jag var 14 gjorde jag mitt första uppdrag. En tobakpipa för en dödsannons i dagstidningen… Min konst återspeglar dock inte döden. Jag älskar färg och mönster och just nu inspireras jag allra mest av 30-talsaffischer och modefotografi.

Vilka tekniker använder du?

Jag målar i akvarell och tusch, men jag jobbar även mycket med pressade växter. Jag gillar kontrasten mellan förenklade målade former och de organiska växterna.

Vad betyder din konst för dig?

Jag ser konst som ett sätt att uttrycka en känsla. Personerna på bilderna blir därför så starkt anknutna till mig och jag kan till och med känna ett visst kompisskap till dom. Det finns inget bättre än att få måla fram en karaktär, drag för drag.
När jag inte målar studerar jag Keramik och glas på Konstfack i Stockholm. Där jobbar jag tredimensionellt och med konsthantverk.